9 moduri in care puteti refolosi gunoiul

Sticle de plastic, reviste vechi, agrafe de birou, resturi alimentare…cu alte cuvinte, o parte din ceea ce aruncati zilnic la gunoi. Ce-ar fi daca, in loc sa le indesati in cosul de gunoi, le-ati refolosi intr-un mod creativ si prietenos cu mediul? Iata noua feluri in care o puteti face:

  1. Ghivece de flori din aluminiu. Cutiile de aluminiu sunt foarte usor de folosit pe post de ghivece in care sa plantati flori. E simplu: trebuie doar sa le spalati si sa indepartati eticheta. Pe urma le puteti picta, lacui chiar, si folosi in gradina sau pe balcon.

  2. Presuri din ziare. Cei are cumpara multe ziare si le aduna in straturi le pot folosi la diverse treburi casnice, cum ar fi sa curete interiorul cuptorului sau sa stearga geamurile. Mai mult, prinse in straturi groase si capsate sau cusute la masina, pot fi transformate in presuri rezistente de pus la intrare.

  3. Sfesnice din sticle de vin. Sticlele de vin pot fi folosite pe post sfesnice pentru lumanari. Daca le dezlipiti etichetele si le curatati, pe urma le puteti picta si transforma in niste suporturi foarte ingenioase de lumanari sau vaze de flori.

  4. Faceti compost. Resturile de mancare pe care nu le mai consumati nu trebuie aruncate, ci plasate in vase mari si acoperite cu pamant. In timp, dupa descompunerea lor, se creeaza cel mai bun pamant de flori, cunoscut sub numele de compost.

  5. Periuta de dinti, perie de curatat. Vechile periute de dinti pot fi refolosite cand faceti curat pentru a curata capul dusului, spre exemplu, sau alte suprafete greu accesibile.

  6. Arta din reviste. Revistele ocupa mult spatiu si, daca va plac, e greu sa renuntati la ele. Daca nu le duceti la reciclat, o varianta este sa taiati fotografiile preferate si sa faceti colaje pe care sa le puneti pe pereti. Sau, daca aveti foarte multe reviste, puteti face piese de mobilier cum ar fi taburete sau masute. Va trebuie o pasta buna de lipit si imaginatie.

  7. Cearsafuri transformate in fete de perne. Cearsafurile vechi sunt, in general, aruncate. Dar ele ar putea fi transformate in fete de perne, in fete de scaune sau chiar in perdelute pentru ferestruici.

  8. Cuier din agrafe. Agrafele de birou mai mari pot fi folosite pe post de cuier pentru a agata diverse ornamente prin casa, sau in bradul de Craciun.

  9. Carnetele din pliante. Pliantele nedorite pe care le gasiti in casuta postala ar trebui, fireste, sa mearga la reciclat. Dar, daca asta nu se intampla, le puteti folosi pentru a va crea un carnetel personalizat: decupati partile nescrise, la aceeasi dimensiune, si prindeti-le impreuna cu lipici, agrafe sau capse.

Lasă un comentariu